bgenru

София, бул. Ген.Николай Г. Столетов № 67А, V-та МБАЛ, етаж 8, тел.: 02/ 9170 950

Живей без болка
За болницата
Минимално инвазивна хирургия
Методи на лечение
Свържете се с нас

С уникална операция в СБАЛ “Гръбначен център” в София: Спасяват от дискова херния за 30 минути!

Болницата отваря врати на 4 април, прегледите вече започнаха

Супермодерна болница отваря врати на 4 април в София. СБАЛ “Гръбначен център” е първата и единствена по рода си лечебница в България за минимална инванзивна гръбначна хирургия. И се намира на 10-ия етаж във Военномедицинската академия в столицата. Водещ хирург на болницата е известният неврохирург д-р Илиян Стоев, който дълги години е работил във ВМА-София, a след това е практикувал и в Кувейт. “Тъй като гръбначните заболявания са многобройни и стават все по-масови със застаряването на населението, болницата ни ще обхване тези пациенти отвсякъде”, обясни д-р Стоев.
Консултативният кабинет в болницата отвори врати на 16 март.

А пациентите вече се записват за консултация на телефони: 02/917 09 50, 02/917 09 57, както и на имейл: spine_center@abv.bg

В СБАЛ “Гръбначен център” различни висококвалифицирани специалисти помагат на пациентите с модерните методи в медицината – медикаментозно лечение, физиотерапия, кинезитерапия и най-важното – от 4 април ще правят сложни операции на гърба. Центърът се състои от две операционни зали и един консултативен кабинет, който вече работи на пълни обороти. “Едвам успяваме да смогнем с графиците. На ден минават по 9 души”, доволен е д-р Илиян Стоев. Телефоните прегряват от нетърпеливи пациенти. “До момента сме прегледани 36 човека, а 90 са се записали само за четири дни като всичките искат да им бъдат направени модерните процедури”, признава д-р Стоев. “За момента са насрочени 8 операции. Всички пациенти искат да им бъдат приложени модерните методи на лечение”, обяснява специалистът. Най-голям е интересът към операциите на дискови хернии и гръбначни стенози. В СБАЛ “Гръбначен център” ще лекуват болките в шията, гърба и кръста. При това – с уникален метод – минимална инванзивна гръбначна хирургия. С него на пациентите ще бъде спестена както болката, така и дългото възстановяване. “Минималната инвазивна гръбначна хирургия няма нищо общо с остарелите методи по отстраняването на дискови хернии и дископатии”, гарантира д-р Стоев. Класическите манипулации отнемат 1-2 часа и при тях се използва обща упойка, която натоварва нервната система, черния дроб и сърцето. При минималната инванзивна гръбначна хирургия пък разрезите са почти незабележими или буквално отсъстват. Манипулацията е между 30 и 60 минути, пациентите са под местна упойка. А операциите се извършват под рентгенов контрол. Пациентите пък си отиват у дома само 2 часа след интервенцията – освободени от болката. СБАЛ “Гръбначен център” може да се похвали със супермодерно оборудване – лазер, високочестотни генератори, генератори за третиране на болката, озонови генератори, ендоскопи. След манипулациите пациентите пък ще се възстановяват в перфектни условия. В СБАЛ “Гръбначен център” имат 36 легла. А пациентите ще могат да отдъхват, гледайки телевизия или сърфирайки из интернет.

Руслана Петрова